an image
9203 VA Drachten

T: 0512-511940

Minne Veldman nieuwe dirigent

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo'n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD's, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove (een Bach-cd), Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd's met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt.Minne Veldman is kerkorganist sinds 1994, eerst in de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie koraalbewerkingen (inmiddels 21 delen).

'>